Kahramanmaraş Termal Otelleri ve Gezi Rehberi
Tarihi milattan öncelerine dayanan Maraş, 1925’te TBMM tarafından İstiklal Madalyası, 1973’te ise “Kahraman” ünvanı almış ve ismi bugün hepimizin gururla andığı Kahramanmaraş’a dönüşmüş.
Maraş halkının Kurtuluş Savaşı’nda göstermiş olduğu direniş ve fedakarlık ne güzel ki taçsız kalmamış, onlarca devletin doğuşuna, çöküşüne ve de direnişine tanıklık eden kent, asırların izini taşıyan tarihi dokusu, büyük barajları, serin yaylaları, modern sanayisi, şifalı termalleri ve tabii ki dondurmasıyla Anadolu’nun gezmesi en keyifli şehirlerinden olup bu sebeplerle hem iç hem dış turizm bakımından yoğun olan Kahramanmaraş otelleri çok farklı seçeneklerle her mevsim misafirlerinin hizmetinde.
Önemli bir kültürel miras bekçisi olan Maraş, aslında çok bilinmese de aynı zamanda kayda değer bir termal turizm merkezi olup Maraş termal otellerinde kalmak isteyen gezginlerin ziyaret etmesi gereken belli başlı noktalar var.
Yöre halkının bölgeden çıkan termal suların şifalı etkisini bildiği ve sularından faydalandığı Büyükkızılcık İçmesi bu noktalardan bir tanesi olup Maraş’ın Göksün ilçesinin kuzeydoğusunda kalan tesisin suları soğuk olarak çıktığından bir “içme” kaynağı olarak adlandırılıyor ve bu sulardan adı üstünde içerek faydalanılıyor.
Kahramanmaraş termal otelleri sınırlarında bir içme tesisi barındıran Ekinözü ilçesinde de bulunuyor. Ekinözü İçmeleri doğal mineraller açısından oldukça zengin ve Yukarı, Orta ve Aşağı olmak üzere üç içmeden oluşuyor.
İçmeler yüksek kapasiteleri ve kaynak nitelikleri açısından Türkiye’nin 10 büyük içmesinden biri olarak sayılıyor. Bölge Erzurum ve Elbistan kervan yolu üzerinde yer aldığından buraya özellikle Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu zamanlarında çokça han kurulmuş ve o dönemlerden itibaren de bölgenin ve dolayısıyla da şifalı içmelerin ünü günümüze değin gelmiş.
Maraş’ın bir başka önemli ancak ilginç termal merkezi ise Onikişubat ilçesinin Döngele Köyü Kaplıcası. İl merkezinin 45 kilometre kadar batısında bulunan K.Maraş Döngele Kaplıcası 1990’lı yıllara kadar kullanımdayken, Sır Barajı’nın yapımı ile baraj bölgesinin içinde kaldığından kullanılamaz hale gelmiş durumdadır.
Baraj gölünde yapılmaya başlanan su sporu turizmi ile Etiler’den kalma bu kaplıcanın tekrar kullanıma açılması için etüd çalışmaları başlamış ve 2010 yılında özel teşebbüs ile başlatılan bu etüd çalışmaları hala devam ediyor ve bu çalışmaların kapsamı yeni kuyular açılması için genişletiliyor.
Kahramanmaraş termal otelleri fiyatları termal merkezin konumu, otelin yıldızı ve sunduğu hizmetler bakımından farklılık gösteriyor. Tatilinizi en uygun koşullarla planlamak için yapmanız gereken çeşitli otel ve pansiyon fırsatlarını değerlendirmek ve önceden rezervasyon yaptırmak.
Bizim önerimiz ise, il merkezine yakınlığı ve doğal güzellikleri sayesinde yıllardır bir turizm alanı olarak görülen Ilıca beldesinin çok sayıdaki otel, pansiyon ve işletme fırsatlarını değerlendirmeniz.
45 derece sıcaklıkta akan Ilıca suyunun özellikle kadın hastalıkları ve romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiği söyleniyor. Önemli bir sağlık turizmi merkezi sayılması ve pek çok misafir ağırlaması sebebiyle de her kesime ve bütçeye uygun imkanlar bulunuyor.
Maraş’ın termal sularında şifa bulmanız, dondurmasıyla serinlemeniz dileğiyle!