,

Kahramanmaraş Otelleri

Eski çağlarda önemli kervan yollarının kesiştiği bir bölgede kalan Kahramanmaraş Hititler’den Asurlar’a, Romalılar’dan Dulkadiroğulları ve Osmanlı İmparatorluğu’na kadar farklı devirlerde yaşamış pek çok uygarlığın izlerini günümüze kadar taşımış. Kahramanmaraş’ın tüm güzelliklerini günübirlik görmeniz imkansız olduğu için eğer bu kenti tanımak istiyorsanız Kahramanmaraş Otelleri'nde birkaç gün kalmanızı tavsiye ediyoruz. 

Kahramanmaraş Otelleri ve Gezi Rehberi

Kahramanmaraş Otelleri

Yörede yapılan kazılarda Kahramanmaraş coğrafyasının tarih öncesi Yontma Taş Devri’nde dahi bir yerleşim yeri olduğu bulunmuş. Bu yaşlı şehir, uzun yılların getirisiyle tam bir medeniyetler kenti statüsüne gelmiş. Hal böyle olunca da günümüzde biz gezginlere görülmesi gereken çokça eser ve anıt bırakmış.

Kahramanmaraş’ı tanımak için başlamanız gereken en iyi yer belki de merkezde Azerbaycan Bulvarı üzerinde bulunan Arkeoloji Müzesi. Mozaik ve taş eserler gibi sergi salonlarının yanı sıra Direkli Mağara Kazısı ve Domuztepe Höyük Kazısı gibi canlandırma salonları da bulunan müzede 30 bin eser bulunuyor.

Müze aynı zamanda bir bahçe teşhir kompleksine bir de çocuk eğitim bölümüne sahip. Müzeden çıkınca kuzeye doğru ilerleyerek tarihi Çukur Hamamı görmeniz ve Kahramanmaraş Kalesi’ne çıkmanız da mümkün.

Günümüze kadar birçok kez restorasyon geçirmiş olan kalenin yapımına M.Ö. 1. Yüzyılda başlandığı düşünülüyor. Azerbaycan bulvarından geldiğiniz yoldan geri ilerleyerek Tematik Mutfak Müzesi ve Dondurma Müzesi’ni de görmenizi öneriyor, tüm bu yerleri en rahat şekilde Kahramanmaraş merkez otellerinde kalarak gezebileceğinizi belirtmek istiyoruz.

Kahramanmaraş islami yapılar konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Duraklı Mahallesi’nin Haznadarlı Camii'si, Kurtuluş Mahallesi’nin Hatuniye Camii'si ve İklime Hatun Mescidi bu yapıların merkez ilçede bulunanlarından sadece bazıları.

Elbistan ve Afşin ilçelerindeki Ulu Camii’ler ve yine Elbistan’da bulunan Himmet Baba Camii ve Türbesi de K. Maraş otellerinde konaklayanların gelip görmesi gereken yerlerden. 

Ceyhan Köprüsü, Katiphanı, Kuruhan ve yukarıda saydığımız ve sayamadığımız pek çok tarihi eser sebebiyle Maraş haklı olarak bir kültür turizmi merkezi olarak görülse de Maraş’ta aslında termal su kaynakları da mevcut.

İl merkezinden 70 kilometre uzaklıktaki Ilıca Zeytun Kaplıcaları ulaşım kolaylığı ve 45 derece sıcaklıktaki suyunun şifası sebebiyle bir cazibe merkezi. Kırık-çıkık problemleri ve romatizmal rahatsızlıklar başta olmak üzere çokça hastalığa ek tedavi olarak kullanılıyor Ilıca suları.

Kahramanmaraş Termal Otelleri Ilıca merkezin yanı sıra Ekinözü İçmeleri sayesinde Ekinözü ilçesinde ve Göksun’a bağlı Büyükkızılcık Köyü İçmesi sayesinde de Göksün ilçesinde yoğunlaşmış olarak bulunuyor. Bir diğer termal otel merkezi de, 1990’da kapatılıp 2010’larda tekrar kullanıma açılan tarihi kaplıcaları sayesinde Onikişubat ilçesinin Döngele Köyü.

Kahramanmaraş otelleri fiyatları her otelde olduğu gibi; yıldız sayısı, odanızın konumu ve merkeze yakınlıkları gibi çeşitli durumlarla değişiklik gösteriyor.

Sezonluk turizmin yaygın olmadığı Maraş otelleri, yılın her mevsimi misafir ağırladıklarından otel fiyatları da mevsimlere göre pek değişiklik göstermiyor. Farklı farklı hizmetler sunan Maraş otellerinden bütçenize uygun olanlarını bulmanız mümkün.

Kahramanmaraş evlilik cüzdanı istemeyen oteller konusunda da imkanlara sahip olup çağdışı bir uygulama olan evlilik cüzdanı isteme durumu Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereğince otel yönetiminin isteğine bırakılmış, yani bir otel zorunluluğu asla olmasa da dilerse sizden evlilik cüzdanı isteyebiliyor.

Eğer öyle bir otel ile karşılaşırsanız, bizim önerimiz, özellikle termal hizmet sunan bir otelde konaklayacaksanız, evlilik cüzdanınız olsun olmasın, o otelde kalmayıp daha çağdaş ve laik bir otel arayışına çıkmanız. Böylelikle hem keyifli bir tatil geçirebilir hem de geri kalmış düşüncelerden uzakta mayonuzu giyerek termal suların keyfini sürebilirsiniz!