,

Bursa Otelleri

Evliyalar şehri Bursa. Kültür kenti Bursa. Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti  Bursa. UNESCO dünya  kültür mirası Bursa. Hakkında sayfalar dolusu kitapların yazıldığı, albümler dolusu fotoğrafların çekildiği Bursa. Dağı, kaplıcaları, gölleri, denizi, mağaraları ile doğa harikası, Avrupa Kenti ödüllü Bursa. Hazır mısınız? Bursa Otelleri için rezervasyonunuzu yaptıysanız bu eşsiz şehri keşfetmeye başlayabiliriz..

Sıkça Sorulan Sorular

Bursa'da Ulu Camii yakınlarındaki oteller hangileri?

Kent merkezinde yer alan Ulu Camii'ye yürüyerek varmanız mümkün olan oteller; Kitap Evi Hotel, Bursa Palas Hotel, Artıç Hotel.

Bursa bölgesindeki en iyi termal oteller hangileri?

Termal oteller doğanın bize sunmuş olduğu yer altı kaynak sularından faydanlabileceğiniz tesislerdir.Termal suların bir çok hastalığa şifa olduğu da bilinir. Marigold Thermal Spa Hotel, Crowne Plaza Bursa Termal Spa Hotel, Kervansaray Termal Otel tercih edebileceğiniz en iyi Bursa termal otellerindendir.

Bursa bölgesinde evcil hayvan kabul eden tesisler hangileri?

İbis Bursa Hotel, Otantik Gemi Hotel, Holiday Inn Bursa Hotel, Seyir Hotel evcil hayvan dostu Bursa otellerindendir.

Bursa bölgesinde çiftler için uygun oteller hangileri?

Osmanlı'dan kalan tarihi dokuyu iliklerinize kadar hissedebileceğiniz sahil kenarında yer alan Trilyalı Butik Otel, tarihi dekorasyon ve mistik dokuyla hazırlanmış odaları ve muhteşem bahçesi ile huzurlu bir konaklama gerçekleştireceğiniz Kitap Evi Hotel çiftler için önerebileceğimiz otellerdendir.

Bursa Teleferik yakınlarındaki oteller hangileri?

Kent merkezine 3.5 km mesafede bulunan Bursa Teleferik bölgesine yakın otellerden bir kaçı : Grand Bursa Hotel, B Loft Bursa Hotel, Efehan Hotel..

Bursa Yenişehir Havaalanı'na en yakın oteller hangileri?

Morrian Hotel, İnegöl Royal Hotel, Hotel City İnegöl alana yaklaşık 17-20 km aralığındaki en yakın otellerdendir.

Bursa bölgesinde aileler için uygun oteller hangileri?

Lüks ve konforu seven aileler için Sheraton Bursa Hotel, Hilton Bursa Convention Center Spa Hotel'i önerirken natural ve samimi otel arayan ailelerimiz için göl manzaralı Seyir Butik Otel'i önerebiliriz.

Bursa şehir merkezi otelleri hangileri?

Ramada By Wyndham Bursa, The Berussa Hotel, Marigold Thermal Hotel şehir merkezinde yer alan en iyi otellerdendir.

Bursa Cumalıkızık yakınındaki oteller hangileri?

Grand Turkuaz Hotel, Grand Bursa Hotel, Hotel Gold Cumalıkızık yakınlarındaki en popüler otellerdendir.

Bursa bölgesindeki hangi oteller güzel kahvaltı servisine sahip?

Yöresel lezzerlerle dolu, zengin içeriklere sahip 7 Rooms Hotel Bamboo Park otel misafirlerimizin hizmetindedir.

Bursa Otelleri ve Gezi Rehberi

Bursa Otelleri

Bursa merkez, Bursalılar’ ın tabiriyle Heykel’ dir. Tam merkezde bulunan, semte de adını veren Atatürk Heykeli’dir kastedilen. Bursalılar “merkeze gidelim” demezler “Heykel’ e çıkalım” derler. Listemizde bulunan  birçok yer de merkeze yani Heykel’ e yürüme mesafesindedir. Bursa Otel Fiyatları da size merkezi bir konumda konaklama imkânı sağlayarak daha rahat bir gezi için yardımcı olabilir.

Ulu Camii ve Orhan Camii: Her iki cami de şehrin merkezinde yer almaktadır. Evliya Çelebi’nin deyimiyle Bursa’nın Ayasofya’sı olan Ulu Cami, Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılmıştır. 20 kubbesi vardır. Yıldırım Bayezid, Niğbolu Zaferi öncesinde savaşı kazanırsa 20 cami yaptırmayı adamıştır. Ama savaşı zaferle kazandıktan sonra damadı Emir Sultan Hazretleri’nin tavsiyesi ile 20 kubbeli tek bir camii yaptırmıştır. Ulu Cami’yi ziyaret ettikten sonra hemen yakınında olan Orhan Cami’yi de ziyaret edebilirsiniz. 1339 yılında Orhan Gazi tarafından yaptırılan camii tarihi belediye binasının hemen arkasında yer alıyor.

Tarihi Belediye binası şehrin merkezinde yer alıyor, Türkiye’nin en eski belediye binasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk meşhur Sarı Zeybek dansını bu binada yapmıştır. Kapalı Çarşı, Kuyumcular Çarşısı, Havlucular Çarşısı, Uzun Çarşı, Bakırcılar Çarşısı, Tuz Pazarı Çarşısı, Kayhan Çarşısı.. Çeyizlik eşyalardan tutun da sebze meyveye kadar. Ne ararsanız hepsi bu çarşılarda var. İsterseniz alışveriş için isterseniz nostalji için gezebilirsiniz.

Yorulduğunuz zaman da hanlar bölgesinde çayınızı, kahvenizi içerek mola verebilirsiniz. Koza Han ve İpek Han’da hediyelik ürünler alabilirsiniz, Kayhan çarşısında pideli köfte yiyebilirsiniz.

Bursa denilince kuşkusuz akla ilk gelenlerden biridir Yeşil Türbe, Yeşil Türbe ve Yeşil Cami, Yeşil Külliyesi içinde karşılıklı yer alır. Yeşil Türbe, Yeşil Cami’den daha yüksektedir. Bunun sebebi ise Osmanlı’nın zor döneminde dosta düşmana karşı “ayaktayız” mesajını vermek içindir. Yeşil Türbe’ de Çelebi Mehmet yatmaktadır. Merkezden yürüyerek 10 dakikada bölgeye gidebilirsiniz. Bölgede bulunan çay bahçelerinde Bursa manzarasına karşı keyif yapabilirsiniz.

Emir Sultan Külliyesi, Emir Sultan Cami, Yıldırım Bayezid’in kızı ve Emir Sultan’ın eşi Hundi Hatun tarafından yaptırılmıştır, merkezden yürüyerek yaklaşık 15 dakika veya belediye veya halk otobüsleriyle 5 dakikada kolaylıkla ulaşılabilir. Yeşil Türbe’ den de yürüyerek 5 dakikada gidebilirsiniz. Emir Sultan Hazretleri’nin türbesinin Müslüman dünyasında beşinci makam olduğu ileri sürülmektedir. Peygamber soyundan geldiği için “Emir”, gönülleri fethettiği için “Sultan” unvanı almıştır.

Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbeleri (Tophane), yine merkezden yaklaşık 10-15 dakikalık bir yürüyüşle gidebilirsiniz. Şehitlik Anıtı’ da türbelerin yanında yer alıyor. Türbeleri gezdikten sonra Tophane yamacındaki mekanlarda Bursa’yı kuş bakışı seyredebilirsiniz. Tophane yamacından aşağı doğru yürüdüğünüzde hemen yanındaki Sümbüllü Bahçe Konağı’na uğrayabilirsiniz. Bursa Kalesi surlarını ve Balibey Han’ı ziyaret ederek çarşı ve hanlara geçiş yapabilirsiniz.

Muradiye Külliyesi, Sultan 2. Murat tarafından yaptırılmış daha sonra Fatih Sultan Mehmet, 2. Bayezid ve Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapıldığı bilinen türbeler eklenmiştir, içinde cami, medrese, türbe, hamam ve darüşşifa yer almaktadır, geniş bir alana yayılmıştır. Tophane yamacından yürüyerek yaklaşık 15-20 dakikada gidebilirsiniz, Belediye ve halk otobüsleri ile de 10 dakikanızı alabilir.

Bursa’ya gelip de Uludağ’a çıkılmaz mı? Çıkıp da Uludağ Otellerinde kalınmaz mı? Uludağ her mevsim ayrı bir güzelliği barındırıyor. Yazın serinlemek, kışın kayak yapmak, bahar da rengarenk bitki örtüsünü görmek için birebir. Uludağ’a belediye otobüsleri, minübüsler, taksi veya teleferik ile çıkabilirsiniz. Bursa Çekirge Otelleri de hem merkeze yakınlık hem Uludağ’a yakınlık açısından tercih edilebilir.

Şehrin tam merkezinde, Atatürk Heykeli’nin tam arkasında yer alan Kent Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Müze üç kattan oluşuyor. Bodrum katında “El Sanatları Çarşısı, İpek Kenti Bursa ve Üreten Bursa” bölümleri yer alıyor. Zemin katta “Uygarlıklar Kenti Bursa” ve Çağdaş Bursa” bölümleri yer alıyor. Birinci katta ise “Yaşam ve Kültürüyle Bursa” bölümü yer alıyor. Gökdere metro durağının hemen yanında yer alan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ise Bursa’nın fethedilmesinden bu yana yaşanan dönüşümü anlatıyor.  

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, Türkiye’de bu türdeki ilk ve tek müze olma özelliğine sahip. Umurbey Mahallesi’nde yer alıyor. Merkezden yürüyerek 15 dakikada gidebilirsiniz.  Kültürpark’ ın içinde yer alan Arkeoloji ve Göç Müzesi de ilginizi çekebilir. Çekirge’de yer alan Atatürk Köşkü ve Temenyeri parkında yer alan Hünkar Köşkü Müzesi de vaktiniz varsa mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park, doğayla ve hayvanlarla iç içe olmak için ideal yerler. Botanik Park’ta bisiklete binebilir, yürüyüş yapabilirsiniz.  Gül Bahçesi, Fransız Bahçesi, Şekilli Bitkiler Bahçesi gibi düzenlenmiş özel alanları ziyaret edebilirsiniz. Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park’ın içinde yiyecek alabileceğiniz, mola verip dinlenebileceğiniz alanlar da mevcut. 

Cevapları duyuyor gibiyim. İskender! Elbette! Özellikle Ünlü Caddede yemenizi öneriyorum. Pideli köfte ve cantık da Bursa’nın meşhur lezzetleri. Tatlı olarak da kestane şekeri ve Kemalpaşa tatlısı tavsiyemizdir. 

Bursa’nın her yerine gitmelisiniz! Her yerine gidemiyorsanız da en azından İznik çinilerini görmelisiniz. Mudanya ve Tirilye’ de denize karşı çay içmelisiniz. Kurşunlu ve Kumla sahillerinde denize girmelisiniz. İnegöl’de köfte yemeli ve mobilyacılar çarşısını ziyaret etmelisiniz. Karacabey Longoz’unda gezinti yapmalısınız. 

Bursa otelleri Uludağ mevkiinde olanlar ve merkeze yakın olanlar diye ikiye ayırabiliriz. Bol yıldızlıdan aparta kadar her türlü seçeneğiniz var. Gezi amacınıza yönelik olarak tercihinizi yapabilirsiniz.

Bursa’ya şehirler arası otobüs firmalarını kullanarak veya deniz yoluyla İDO’yu kullanarak kolaylıkla gidebilirsiniz. Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde Bursa’nın her yerine belediye otobüsleri, ilçelerine de minübüsler gidiyor. Şehir içinde de Bursalılar’ın “Böcek” dediği tramway, “tren” dediği hafif raylı sistem, belediye ve halk otobüsleri, dolmuşlar ve taksilerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Yenişehir Havalimanı şehrin biraz dışında kalıyor ama şehir içine otobüs aktarması yapılıyor.