,

Kütahya Otelleri

İslami mimariye ilgim var, müze gezmeye bayılırım, estetik zevkim de iyidir, eh bir de doğal alan görmek isterim diyorsanız Kütahya otelleri kapılarını açmış sizi bekliyor!

Kütahya Otelleri ve Gezi Rehberi

Kütahya Otelleri

Sayısız camisi, türbesi, müzesiyle; termal sulara yakınlığı, bir antik kente ev sahipliği yapması, bir milli park ve tam iki tabiat parkının yanında konumlanması sebebiyle Kütahya bir tatilden ne bekliyorsanız karşılayabilecek bir kent olmaktadır.

Sanat camialarınca ikinci Efes olarak anılan Aizanoi Antik Kenti dünyanın en iyi korunmuş Zeus tapınağını, dünyadaki ilk borsa yapısını ve stadyum-tiyatro kompleksinin dünyadaki ilk örneklerinden birini barındırıyor. Yetmezmiş gibi, bu büyük antik kent içerisinde 4 köprü, bir olimpiyat şeref tribünü abidesi ve nekropoller bulunuyor.

Kütahya’daki antik dönem eserleri Aizanoi kenti ile de bitmiyor. Şehri kuşbakışı gören Kütahya Kalesi, antik dönemlerden beri kullanılmış, Bizanslılar’dan itibaren bölgeyi işgal eden bilimum devlet tarafından yapılan eklemeler ile güçlendirilmiş. Bu kalenin garip ve ilgi çekici özelliği, içerisinde kendi etrafında dönen bir kafesi olması. 

Kütahya’da, bu bölgenin tarihini merak edenler için bolca müze bulunuyor. Arkeoloji Müzesi, Jeoloji Müzesi ve Kütahya Belediyesi Kent Tarihi Müzesi ile hem bölgenin antik çağlardaki geçmişini hem de 1900’lü yılların Kütahya’sını görebilirsiniz.

Macar Evi Müzesi ile de Macar kültürünü daha yakından tanıyabilirsiniz. Bu kadar müzeyi gezmeniz oldukça zaman alacağından gelmeden Kütahya Apart otel imkanlarına göz atmanızı ve tatilinizi birkaç gün olacak şekilde planlamanızı öneriyoruz.

Bahsetmediğimiz bir de Çini Müzesi bulunmakta, onu bilerek ayrı tuttuk, çünkü rengarenk bu müze Türkiye’nin ilk ve tek çini müzesi konumunda. Sadece çini eserlerini sergilemekle kalmayıp, tarihin imzalı ilk toplu sözleşmesi, Financılar Sözleşmesi’ne de ev sahipliği yapıyor.

Çini Müzesi’ni gezdikten sonra hemen yanındaki Ulu Camii’ye geçebilir ve bu caminin iç dizaynını ve süslemelerini keyifle izleyebilirsiniz. Neredeyse her ilimizde bir ulu camii bulunur ancak Kütahya Ulu Camii diğerlerinden biraz farklı; caminin minberi ahşaptan olmasına rağmen hiç çivi çakılmadan özenle yapılmış.

Ulu Camii’den çıkıp, çevresindeki Dönenler Mevlevihanesi’ni de gezmenizi öneriyoruz. O kadar gezdikten sonra ise Kütahya’nın şifalı sularında rahatlamanız için Kütahya termal otelleri'nde konaklamanızı tavsiye ediyoruz.

Kütahya yoğun ilgiye sahip olan büyük bir kent olduğu için Kütahya otelleri fiyatları da seçtiğiniz otelin türü, yeri ve yıldızına göre çokça farklılık gösteriyor, siz de kendi bütçeniz ve planınıza göre bir fırsat bulabilirsiniz.

Kütahya’ya gelmişken, geleneksel Türk mimarisiyle inşa edilmiş konaklarla bezeli Germiyan Sokağı’nı da görmelisiniz. Bu sokağın düzenlemeleri hala devam etmekte olsa da, Germiyan Sokağı halihazırda bir sanat sokağı konumunda. Sokaktaki kafelerden birinde oturup kahvenizi yudumlarken, bu tarihi sokağı izleyebilirsiniz.

Tarihi Türk evlerine ilginiz var ise, restorasyon sonrası Çevre ve Kültür evi olarak hizmet vermeye başlayan Yahya Efendi Konağı’nı da görmelisiniz deriz.

Kütahya merkezde bulunan Paşam Sultan Türbesi Kütahya’daki bir diğer durağınız olmalı. Türk-İslam tarihine meraklı iseniz Domaniç ilçesinde bulunan Hayme Ana Türbesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Eminiz ki, Osmanlı’nın kurucusu Osman Gazi’nin büyükannesine ait bu türbe oldukça ilginizi çekecek.

Türbeleri de gezmeyi bitirdiğinizde, Kütahya’da gezecek daha birçok yeriniz kalıyor. Size önerimiz civardaki tabiat parklarını gezmek için, Yoncalı termal otellerinde konaklamanız ve Kütahya’nın bir ilçesi olan Yoncalı’nın şifalı sularından yararlanırken, tatilinize doğa yolculuklarıyla devam etmeniz.

Rengarenk, tarihi ve şifalı bir tatil geçirmeniz dileğiyle!